A boldogabb élet egészséges láb

Nos, ez nem titok, sokan nem tudják, mennyire fontosak a lábaink! De sokan nem hiszik, hogy ez igaz, mert túl egyszerűnek hangzik. A lábunk az alapunk, sétálunk, állunk, a lábunk miatt mozogunk. A lábunk megfelelő gondozása kritikus fontosságú, és megelőzheti az egészségügyi problémákat az úton. A lábadat használni kell, ezért rendszeres karbantartást és karbantartást igényelnek. “Az átlagos mérsékelten aktív személy körülbelül 7500 lépést tesz naponta. Ha fenntartja a napi átlagot, és 80 éves korig él, akkor élete során körülbelül 216 262 500 lépést tett meg.

A sok mérföldet a lábadra tenni egészséges, de az életkor és a rossz gondozás is elhasználhatja őket. Az idősödő és időskorú Kanadai Közegészségügyi Hivatal megállapította, hogy négyből három embernél súlyos lábproblémák alakulnak ki az életkor előrehaladtával  veszélyeztetve függetlenségüket és jólétüket. Ahogy öregszel, a merev ízületek és izmok megnehezíthetik a lábad elérését.

Megfelelő lábbeli viselése

1Ez nagy nehézséget okozhat az egészséges  fenntartásában. Rossz egyensúly: a lábad az alapja. A nem megfelelő lábbeli viselése vagy a lehetséges problémák figyelmen kívül hagyása miatt a lábad elveszítheti erejét, megváltoztathatja az alakját, vagy fájdalmas lehet. Egészséges lábakkal képes fenntartani a stabilitást és az egyensúlyt, ami viszont megakadályozza a bizonytalanságot és a potenciális eséseket.

Repedt sarok: repedések vagy kompromisszum a bőr a lábad vezethet potenciális fertőzések, valamint további problémák a lábad. A megfelelő lábbeli viselése, az egészséges súly fenntartása, a lábak hidratálása három módja a repedt sarok megelőzésének. Kalluszok és tyúkszemek: a kalluszok és a tyúkszem fájdalmas sűrítmények, amelyek a bőrben nyomás alatt alakulnak ki. Ezek kényelmetlenséget, mobilitási problémákat, valamint a cipő viselésének képtelenségét okozhatják. Ezeket úgy lehet kezelni, hogy kiküszöbölik az őket okozó súrlódási forrást, valamint rendszeres látogatásokat végeznek egy podiatristnál.

Forduljon orvosához, ha a kellemetlen érzés továbbra is fennáll, vagy ha nem tud cipőt viselni fájdalom és kellemetlen érzés nélkül. Benőtt körmök: általában a nagy lábujjban fordul elő, de más lábujjakban is előfordulhat. A tünetek vörösség, duzzanat, genny (sárga vízelvezetés, amely fertőzést jelez) vagy vér a köröm szélén. A legjobb, ha konzultál orvosával, ha benőtt köröm van. Néhányan orvosi rendelőben vagy podiatristával kezelhetők, míg mások sebészeti beavatkozást igényelhetnek.

Fontos, hogy napi szinten értékelje a láb egészségét

2A sportoló lába: ez egy gombás fertőzés, amely súlyos és tartós viszketést, vörösséget, duzzanatot vagy fájdalmat okoz. Tartsa a lábát tiszta, száraz, megfelelően hidratált a legjobb módja annak, hogy megakadályozzák sportoló lábát. Még megelőző intézkedésekkel is kialakulhat fertőzések vagy sebek a lábadon. Amint bármilyen fájdalmat vagy kellemetlenséget észlel, kérjen időpontot orvosától vagy podiatristától az értékeléshez és a szükséges kezeléshez. Idővel az idegek károsodását is okozhatja, ami azt jelenti, hogy nem érzi kellemetlen érzést vagy fájdalmat a lábában.

Fontos, hogy naponta értékelje a láb egészségét. A lábak értékelésének legoptimálisabb ideje a fürdés előtt vagy után. Ha nem tudja könnyen látni vagy elérni a lábát, használjon tükröt, vagy kérjen segítséget egy gondozótól vagy szeretteitől. Az ízületi gyulladás olyan betegség, amely az ízületeket érinti. Arthritis a lábad okozhat számtalan kérdések, beleértve a merevség, duzzanat, ami megnehezíti a gyaloglás.

Orvosa javasolhatja a nyújtó gyakorlatokat a rugalmasság növelése érdekében. Regisztrált masszázs terápia a lábad is segít, hogy mentességet merevség, duzzanat. Még akkor is, ha egy idősebb, vagy bármely korú személy általában nagy gondot fordít magára, a lábápolás gyakran elhanyagolt terület. A lábápolási rutin gondatlansága veszélyes, mivel egyensúlyi, koordinációs és gyalogolási problémákhoz vezethet.

Mindezek a tényezők növelik a leesés kockázatát, és jelentősen csökkenthetik az életminőséget. Minden nap ellenőrizze a lábát, és legyen proaktív – ha bármi szokatlant vagy fájdalmasat észlel a lábával, a lehető leghamarabb forduljon orvosához. A korai diagnózis és kezelés fontos a láb egészségének és általános egészségének fenntartásához.A dolgok, hogy meg kell nézni ki:Változások a láb alakjában (azaz lábujj elhelyezése, ívmagasság stb. A lábérzet változásai  bizsergés, zsibbadás, fájdalom stb.

Mindig tisztítsa meg a körmét

3Színváltozások vagy kiütések. Bármilyen fájdalom vagy kellemetlen érzés járás közben . Bármilyen sebek, hólyagok vagy hólyagok, amelyek továbbra is rosszabbodnak, vagy soha nem gyógyulnak. Lábhigiénia-tartsa tisztán a lábát! A tisztátalan lábak fertőzéshez és gombás növekedéshez vezethetnek. Tisztítsa meg a lábát a lábujjak között naponta szappannal, majd alaposan szárítsa meg tiszta törülközővel. Ne hagyja nedvesen a lábát, mivel ez baktériumok növekedését okozhatja. A hidratáló használata a lábadon jó ötlet, de ne tegye a lábujjak közé.

Mindig tisztítsa meg a körmeit, amikor megtisztítja a lábát, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket, és figyelemmel kísérje a köröm egészségének változásait. Podiatrists and Chiropodists-látva egy láb specialista nyújthat betekintést, milyen csontok stressz alatt, és ha bármely területen a bőr érzékeny. A Podiatrist vagy Chiropodist adhat lábbeli ajánlások, valamint a láb gyakorlatok, nyúlik, hogy fenntartsák a jobb láb egészségét.

Viseljen megfelelő lábbelit-a sarok nem az egyetlen lábbeli, amely problémákat okozhat a lábad számára. Sok cipő nem a megfelelő forma, amely lehetővé teszi a lábad természetes mozgását és kiterjesztését járás közben, ami károsíthatja a lábad vázszerkezetét. Ellenőrizze a körmét – fokozott véráramlás van a lábán keresztül, ami azt jelenti, hogy a körmök általában gyorsabban nőnek, mint a körmök. Rendszeresen ellenőrizze őket, és tartsa őket egyenesen. Ha bármilyen fájdalmat vagy tünetet észlel egy benőtt körömben, azonnal forduljon orvoshoz diagnózishoz.

Gyakorold a lábad-a gyaloglás a lábad gyakorlása, de vannak más gyakorlatok is, amelyeket megtehetsz a keringés növelése, a görcsök megelőzése és az izmok jó állapotban tartása érdekében: Ülve vegye fel a golyókat a lábujjaival. Miközben egy asztalra vagy székre támaszkodik, keljen fel a lábujjhegyére, majd 20-szor térjen vissza a sarkához. Ülve, váltakozva mutatva a lábujjait az orra felé, lefelé mutatva a lábujjait; forgassa a bokáját körökben, először az egyik irányba, majd a másikba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*