Vigyázzon a szívére és az egészségére

A szíved a legerősebb izom a szervezetben. Vért és oxigént pumpál a testébe, de te gondoskodsz róla. A szív világnapja minden évben szeptember 29-én esik. A World Heart Federation hozta létre, hogy felhívja a figyelmet a szív-érrendszeri betegségekre, amelyekkel sok ember szembesül a világ minden tájáról. Valójában ez a világ vezető halálok, évente 17, 9 millió életet veszítettek a kardiovaszkuláris betegségek különböző formái miatt. Az alapítvány célja, hogy ösztönözze az embereket arra a tényre, hogy a szívbetegség és a stroke korai halálozásainak legalább 80% át el lehet kerülni olyan kockázati tényezők szabályozásával, mint a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás és a fizikai inaktivitás.

Annak érdekében, hogy könnyebb, összeállítottunk egy listát 5 különböző módon, hogy vigyázzon a szív egészségét. Ha aggódik a szív egészsége miatt, ahelyett, hogy teljesen elkerülné a zsírt az étrendben, próbálja meg helyettesíteni jó zsírokkal. Az Omega-3 zsírsavakban, halzsírban gazdag ételek általában javítják a vér koleszterinszintjét és csökkentik a szívbetegség kockázatát. Is, összpontosítani magas rosttartalmú élelmiszerek, mivel segítenek csökkenteni a rossz  koleszterin, valamint biztosítja a megfelelő tápanyagokat, amely segít megvédeni a szívbetegség.

Figyelje a vérnyomását

1Ha hetente legalább 150 percig fizikailag aktív, jelentős lépés a jó szív egészsége felé. Ez az egyik leghatékonyabb eszköz a szívizom erősítésére. Ez is az egyik legjobb módja annak, hogy tartsa a tömeg ellenőrzés alatt, és kivédeni az artéria károsodását a magas koleszterinszint, a magas vércukorszint és a vérnyomás, ami mind vezethet a szívroham vagy a stroke. A dohányzás és a passzív dohányzás káros hatással van a szívedre. A dohányzásról való leszokás csökkenti a cukorbetegség kockázatát, javítja a véráramlást, és javítja a szív és a tüdő hatékonyságát. A dohányosok várható élettartama legalább tíz évvel rövidebb, mint a nem dohányzóké. Leszokás, míg te fiatalabb is tovább csökkenti az egészségügyi kockázatok, de leszokás bármely életkorban adhat vissza év az élet elveszett a dohányzás folytatásával. Rendszeresen ellenőrizze vérnyomását és vércukorszintjét

Az egészséges szív fenntartásának egyik fontos módja a vérnyomás és a vércukorszint rendszeres ellenőrzése, figyelembe véve, hogy néhány ember nem mindig mutat tüneteket, még akkor sem, ha magas vérnyomása van. Ennek köszönhetően sokan szívrohamok és stroke-ok áldozataivá válnak. A vércukorszint rendszeres ellenőrzése javasolt Itt van ez, 5 módon, hogy vigyázzon a szív és az egészség ezen a világon szív nap! A szíved lehet A legerősebb izom a szervezetben, de csak akkor, ha elkezdi gondoskodni róla.

Milyen módon tartja egészségesnek a szívét. Az amerikaiak és a kanadaiak nagyobb valószínűséggel halnak  szívbetegségben, mint bármely más betegség. Szerencsére a legtöbb szívbetegségben bekövetkező haláleset megelőzhető a tünetek korai felismerésével és az orvosi ellátás igénylésével. És nem számít, milyen a vélt kockázatok, rendkívül fontos tudni, hogy a jelek és a tünetek a szívroham, mivel voltak olyan esetek, amikor az emberek nem ismert kockázati tényezők még mindig tapasztalják őket.

Egészséges szívélet

2Ez a cikk megadja a betekintést meg kell érteni jelek és tünetek, kockázati tényezők és közös mítoszok szívbetegséggel kapcsolatos.Íme néhány figyelmeztető jelek a szívbetegség, amint azt a Mayo Clinic könyvében egészséges szív az élet. Ha valaha is tapasztalja az alábbi tünetek bármelyikét, kérjük, ellenőrizze őket egy orvos. Mellkasi fájdalom vagy kellemetlen érzés gyakran észrevehető fizikai aktivitással vagy érzelmi stresszel, amely pihenés közben eltűnik. Szokatlan fáradtság. Légszomj normál fizikai tevékenységek során. Ha ezen tünetek bármelyike fennáll, azonnal forduljon a sürgősségi szolgálathoz.

Váratlan mellkasi fájdalom vagy kellemetlen érzés, amely néhány perc múlva nem szűnik meg, vagy pihenéskor jelentkezik
Kellemetlen érzés a felsőtest más területein, mint például a karok, vállak, hát, nyak, állkapocs vagy gyomor. Légszomj, amely nem megy el. Súlyos gyengeség, szédülés, hideg verejték vagy ájulás. Súlyos emésztési zavar vagy gyomorégés, amely több mint néhány percig tart, gyomorpanaszok, hányás vagy hasi diszkomfort érzés. Ezek a tünetek finomabbak lehetnek, különösen a nőknél,ezért ne késleltesse magát. Ne feledje, hogy a késés halálos lehet.

A felnőttkor veszélyt jelenthet a szív egészségére

3Semmit sem tehetek ellene”: ha erős családi anamnézised van szívbetegségről, ez nem jelenti azt, hogy szívbetegségben szenvedsz, és nem tehetsz ellene semmit. Vannak hatékony módszerek annak megakadályozására.Nem kell aggódnom. A szívbetegség nem fut a családomban feltételezve, hogy nem kap szívbetegséget, mert nincs családi anamnézise, nem jelenti azt, hogy immunis a szívbetegségre. A szívbetegség kockázatának nagy része a mindennapi életben hozott döntésekhez kapcsolódik, mint például az étkezési szokások, a fizikai aktivitás szintje.
“Csak az idős emberek kapnak szívbetegséget”: a szívbetegség kialakulásának esélye növekszik, amikor egy személy idősebb lesz.

A legtöbb ember nem érti, hogy a gyermekkorban vagy a korai felnőttkorban kialakult életmód-szokások veszélyt jelenthetnek a szív egészségére. Még a gyermekeknél is a plakkok elkezdenek felépülni az artériákban. Az embereknek korán el kell kezdeniük az egészséges szokások kialakítását, mivel az, amit fiatalkorukban csinálnak, később befolyásolja az életüket.

Tudni fogom, hogy van-e szívproblémám, mert tüneteim lesznek”: néha a szívroham a szívprobléma első jele. A férfiak 50% – a, a szívrohamban szenvedő nők 64% – a nem mutatott szívbetegséget a támadás előtt. A szívbillentyű-problémákkal küzdő emberek szintén nem tapasztalhatnak tüneteket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*